Hongkong       Macao        Kiina        Vietnam        Kambodža        Laos        Thaimaa        Malesia

perjantai 20. maaliskuuta 2009

Viimeinen kirjoitus

Nyt on matkan viimeinen vuorokausi menossa ja edessä on enää kahdeksan tunnin kärsimyslento Helsinkiin. Nyt ollaan siis Pekingissä odottelemassa kolmen tunnin päästä lähtevää konetta. Täällä on varsin vilpoisaa (+3C) ja harmaata. Ei lehtiä puissa. Tunti sitten saavuttiin tänne Singaporesta kuuden tunnin lennolla ja onnistuttiin saamaan itsemme kaikista porteista ja turvatarkastuksista läpi. Kierreltiin tax-free kaupat ja ostettiin tölkilliset limsaa. Sitten käveltiin lähtöportillemme, Heidi alkoi nukkumaan penkille ja minä kirjoittamaan tätä.

Viimeinen päivä Singapporessa meni shoppaillen. Ostoskeskuksia ostoskeskuksien perään. Ostin uuden laukun, kun vanha oli Laosin piestä ja meriveden suolasta muuttunut laikukkaaksi. Sitten ostin myös kauluspaidan ettei näytä ihan alkuasukkaalta, kun tulee takaisin. Heidi osti kahdet kengät ja laukun. Semmosen samanlaisen laukun kuin Avril Lavignella. Hyvin se shoppailu sitten lopulta meiltäkin onnistui.

Lento tänne meni mukavasti Singapore Airlinesillä. Viihdekeskukset oli taas edessä, joten katsottiin elokuvat niistä. Palvelu oli hyvää ja sitä oli riittävästi. Unta ei pahemmin saanut. Singaporen lentokenttä oli ehdottomasti hienoin näkemäni lentokenttä. Se oli arkkitehtuuriltaan tosi hieno ja siellä oli kaikenlaista jännää palvelua, kuten ilmainen elokuvateatteri, perhospuutarha, kuntosali ja uima-allas. Näin myös maailman suurimman sarjavalmisteisen matkustajalentokoneen. Se oli aikamoinen pötkö.

Siinäpä se matka sitten taisi ollakin...

Jos pienen yhteenvedon tähän teen niin matka oli tosi hyvin onnistunut. Ehdottomasti mukavin maa oli Laos. Jokaisella on kuitenkin makunsa, joten älkää mua syyttäkö jos ette tykkää. Mutta jos mää oon innoissani jo Särkänniemen kotieläinpihassa niin kuvitelkaapa suunnilleen Suomen valtion kokoinen kotieläinpiha, jossa joka nurkan takaa löytyy kukko tai hyvä ystävämme; vietnamilainen roikkomahasika.

Tässä pari lyhyttä videota Laosista, jotka antavat vähän lisää kuvaa siitä paikasta.





Mutta kaikki vierailemamme paikat olivat kyllä omalla tavallaan hienoja ja mielenkiintoisia. Matkan loppua kohden luonnollisesti turtui vähän tähän matkaamiseen, eikä jaksanut innostua ihan joka asiasta. Jos matkan olisi tehnyt toiseen suuntaan, olisi jotkut muut paikat voineet olla kiinnostavampia, kun niissä olisi tullut ensikertaa uudet asiat vastaan.

Eipähän tässä kai sitten muuta. Jospa ummistaisi silmänsä vielä hetkeksi ennen lennon lähtöä. Suomessa tavataan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti