Hongkong       Macao        Kiina        Vietnam        Kambodža        Laos        Thaimaa        Malesia

lauantai 21. maaliskuuta 2009

Ja vielä budjetista

Kirjoitan nyt vielä budjettiasioista tähän lopuksi ennenkuin unohdan.
Kiina ja Laos olivat halvimmat. Sitten Vietnam ja Malesia ja Thaimaa.
Isot kaupungit tietenkin kalliimpia. Varsinkin Singapore. Ei kuitenkaan ihan Suomen tasoa.

Laosissa pärjäilee kahden ihmisen matkaseurue hieman nuukailemalla 20€ päivä joissain paikoissa (Pakse, Savannakhet) ja sitten kalliimmissa kaupungeissa (Luang Prabang) 40€ päivä. Thaimaassa sai pahimmillaan pistää puolet lisää. Siinäpä hintahaitari. Kaupungeissa on sitten taas tosiaan kalliimpa joten niihin saa varata rahaa vähintään 60€/päivä ja sekin voi tehdä tiukkaa. Ja puhun nyt tosiaan kahden ihmisen elämisestä ja yöpymisestä.

Jos nyt miettisin uudelle Kaakkoisaasian matkalle budjettia KAHDELLE hengelle niin kaava olisi seuraavanlainen (Oletan että matkavarusteet jaa vaatteet on jo olemassa):
Kaksi tonnia lentoihin ja lääkkeisiin ja 1,500€ per kuukausi muuhun elämiseen.

Tuolla pitäisi pärjätä, jos on valmis elämään paikoissa, joissa ei aina ole ilmastointia tai lämmintä vettä. Tuolla budjetilla ei myöskään tarvitse hirveästi raha-asioita pohtia, eli tuo ei oli mikään todellisen nuukailijan budjetti. Todellinen nuukailija saattaisi pärjätä puoletkin vähemmällä mutta kyllä se ehkä silloin jo voisi syödä vähän nautintoa matkasta.

Ja tosiaan myös luonnollisesti kaava ei päde täysin yksin matkutajaan sillä yksin matkustaessa rahaa kuluu usein enemmän majoitukseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti