Hongkong       Macao        Kiina        Vietnam        Kambodža        Laos        Thaimaa        Malesia

keskiviikko 18. maaliskuuta 2009

Kotia kohti!

Nyt on reissu melkein heitetty ja alkaa ajatukset olla jo aikalailla kotona. Täällä Singaporessa ollaan kuitenkin vielä sisukkaasti yritetty ihmetellä, mutta into ei ehkä ole enää niin suunnaton kuin melkein kolme kuukautta sitten Hongkongissa, sillä vähän nämä viimeiset päivät tuntuu sellaselta odottelulta. Ja kuten jo monesti aiemmin on todettu, niin nämä suuret kaupungit muistuttaa aina vähän toisiaan.

Singapore vaikuttaa kuitenkin mukavalle paikalle. Täällä on yllättävän vihreää, mutta ollaanhan me melkein päiväntasaajalla. Kuumuuskin on sen mukaista ja sadekuurot iskee aika yllättäen. Majaillaan Little Indian kaupunginosassa, ja täältä käsin ollaan metrolla ajeltu ympäri kaupunkia. Singapore on kyllä hyvä viimeinen kohde ennen Suomeen paluuta, sillä täällä voi jo yrittää palautella mieleen Suomen hintatasoa. Kaikki on kallista verrattuna useimpiin muihin kohteisiimme ja oltiin huvittuneen järkyttyneitä, kun hostellin pyykkikoneen käyttäminen maksoi 2,5 euroa. Yleensä vähemmällä on matkan aikana saanut pyykkipalvelun ja vaatteet on tullut somasti silitettyinä takaisin. Onhan se kuitenkin hyvä ennen arkeen paluuta palautella mieleen, että miten pyykkikone toimii.

Ollaan käyty kävelemässä China Townissa ja bisneskeskustassa ja käytiin myös ajelemassa kierros isolla maailmanpyörällä. Sieltä 165 metrin korkeudesta oli oikein hienot maisemat ja kaukaisuudessa näkyi Indonesian saaria ja vastakkaisessa suunnassa Malesia. Ei siis ole järin suuri paikka tämä Singapore. Maailmanpyörän alla oli formularata, ja ilmeisesti täällä on ainakin kerran ajettu joku F1-kisa. Ei oikein seurata lajia, niin ei olla perillä tarkemmin.

Singapore on shoppailijoiden paratiisi, sillä ostoskeskuksia on joillakin kaduilla kymmenittäin. Me reippaasti yritettiin niitä kierrellä, mutta ollaan niin surkean huonoja shoppaajia, että lähdettiin karkuun heti kun löydettiin etsimämme. Mää yritin vähän etsiskellä pitkahihaista paitaa, mutta eihän täällä kukaan sellaisia ilmeisesti käytä. On vähän vähissä lämpimät vaatteet, mutta ehkä sitä Tampereelle ja vaatekaapille asti selviää.

Käytiin myös Singaporen eläintarhassa, joka oli varmaan hienoin eläintarha, jossa ollaan käyty. Siellä oli tosi vihreää ja jotkut lajit oli vapaana ja aitaukset näytti isoille ja eläimet niin hyvinvoiville kuin eläintarhassa nyt vaan voi.

Täällä on myös hauskaa kuunnella paikallisia ihmisiä, sillä ne tuntuu olevan aidosti ja luovasti monikielisiä. Samassa keskustelussa saattaa kuulla kolmea kieltä, ja ihan pienet lapsetkin osaa englantia.

Huomenna hengaillaan täällä vielä iltaan asti ja yhden aikoihin yöllä lähtee paluulento. Edessä onkin melkoinen kierros, sillä vaihdetaan konetta Pekingissä. Mennään siis aluksi vähän väärään suuntaan, ja Pekingissä neljän tunnin odottelun jälkeen päästään Finnairin koneeseen ja kohti Helsinkiä, jonne saavutaan toivottavasti perjantaina kahden aikoihin.

Mää en tänne varmaan enää tämän jälkeen kirjoita, joten täytyypäs vähän tehdä yhteenvetoa. Lyhyesti ja ytimekkäästi voi todeta, että on ollut ihan huisin kiva matka, joka on ylittänyt kaikki odotukset. Niin monenlaista on tullut nähtyä ja tehtyä, että ei edes osaa tässä vaiheessa sanoa, että mikä on ollut hienointa. Paitsi että osaapas! Kyllä Laos on jäänyt ehdottomasti kiinnostavimpana, rennoimpana ja muihin maihin verrattuna erilaisena paikkana mieleen. Sinne kyllä tahtoisin uudelleen. Kaikki muutkin paikat on ollut omalla tavallaan mielenkiintoisia, ja mihinkään meneminen ei kaduta. Kolme kuukautta on tuntunut tosi lyhyelle ajalle, ja vielä ois niin paljon nähtävää! Kiva kiva matka! Mutta kiva tulla kotiinkin! Täytyy vaan heti alkaa suunnitella uusia matkoja... Niin eikä budjettikaan ylittynyt, vaan ennemminkin alittui roimasti. Saadaan siis ostettua Salesta vähän maitoa ja ruispaloja!

Mutta eipä siis muuta kuin heipparallaa! Kivaa, kun ootte seuranneet meidän matkaa ja nähdään Suomessa ennemmin tahi myöhemmin!

4 kommenttia:

  1. Kiitos ihtellenne iformatiivisesta ja viihdyttävästä reissukirjasta!
    Ihte tätä ja muiden tuttujen seikkaluja seuranneena teen yhteen vetoa loppuvuoden reissua varten, joten varsinkin noi hintapoliitiset kannanotot ja kulkureitit ajoneuvoineen kiinosti kovasti:) Jos poikkeette joskus Wanhassapostissa(Henryspubin yläkerta hämeenkatu 13.) ja oon töissä (useimmiten) tarjoon bisset tai kahvit tilanteenne mukaan:).
    T:Eikka "EIFIO"

    VastaaPoista
  2. tää on niin ihanaa kun te tuutte takaisin! mutta on myös ollut tosi mahtavaa päästä seuraamaan reissua blogin kautta! Kiitos että olette jaksaneet olla ahkeria ja pitää tätä näin aktiivisesti! on muuten teillekkin loisto muisto tulevaisuudessa! soitellaan!! infotkaa milloin olette s-järvellä! olen siellä Jussia vahtimassa ma-ke!? ja sit Jkl! toivottavasti ehditää nähdä!
    t:elina

    VastaaPoista
  3. Tervetuloa meillekin sitten kun aikatauluunne mahtuu! On ollut tosi kiva seurata matkaanne näin sähköisesti, eikä ole tullut ihan niin pitkä aika odotellessa. Ihan niinkuin olis ollu reissussa vähän itekin kun kertomuksianne olen lukenut. Paulikin lukee aina kun sanon että uusia juttuja on tullut, vaikka ei "lukumiehiä" olekaan.
    Te voittekin nyt seurata sitten vaikkapa Maken reissua Kiinassa hänen blogissaan, matkavieroitusta helpottaaksenne.
    On varmaan kiva nähdä Joonatan joka kaikesta päätellen on jaksanut teitä odottaa yhtä innolla näin kauan. Onnea vaan Joonatanille pian olevan synttärin johdosta tuntemattomalta tädiltä ja Onnea Heidillekin synttärien johdosta. Aika juhlava paluu - Simollakin on pian juhlat... t. Tarja

    VastaaPoista
  4. Singapore on mahtava kohde! Tosi hyvä artikkeli! Hienot kuvat! Tykkäsin tosi paljon jutustanne! Paljon hyviä pointteja ja hyödyllistä tietoa.

    VastaaPoista