Hongkong       Macao        Kiina        Vietnam        Kambodža        Laos        Thaimaa        Malesia

tiistai 3. maaliskuuta 2009

Torneja ja monenlaisia ihmisiä

Kuala Lumpur vaikuttaa puolentoista miljoonan ihmisen kaupungiksi oikein mukavalle paikalle. Aamulla suunnattin ekaksi kaupungin ykkösnähtävyydelle eli Petronas-torneille. Hienon näköiset ja korkeat ne kyllä oli. Täällä joukkoliikenne toimii oikein mainiosti, ja hotellilta oli helppoa suhauttaa torneille. Tornien jälkeen mentiin China Townin lähelle Little Indian kaupunginosaan, ja siellä oli kyllä kanssa värikäs katukuva. Kuala Lumpur taitaa muutenkin olla tosi monikulttuurinen kaupunki, sillä täällä näkyy kiinalaisia, intialaisia ja muslimeja ainakin päällisin puolin sulassa sovussa keskenään ja tunnelma on leppoisa.

Ilmasto täällä on taas vähän erilainen kuin Thaimaassa. Keskipäivällä aurinko paistaa ihan suoraan pään päältä ja on tukahduttavan kuuma, mutta molempina päivinä suunnilleen samoihin aikoihin iltapäivällä on tullut oikein raju ukkoskuuro, joka menee nopeasti ohi. Hetken ajan vettä kuitenkin tulee ihan kaatamalla. Sateenvarjo piti siis pitkästä aikaa kaivella esiin rinkasta.
Täällä kiinalaisessa kaupunginosassa asustellessa ollaan päästy taas kiinalaisen ruuan makuun, ja hyvin on pitkästä aikaa maistunut. Thaimaassa paikalliseen ruokakulttuurin tutustuminen jäi sairauden jälkimaininkeissa vähän vähemmällä. Patongilla taisi muutenkin olla enemmän kansainvälisiä kuin thaimaalaisia ravintoloita. Hannalle silti kuitenkin terveisiä, että odotetaan todella innolla sun ruokia! Me toivotaan jotain ihan perusruokaa, kaikki ei-eksoottinen käy!

Kaupunkikiintiö alkaa olla jo melko täynnä, joten lähdetään täältä jo huomenna. Täytyy säästää vähän energiaa vielä Singaporen tutkimiseenkin, joten haettiin bussiliput Mersingiin, josta sitten toivottavasti pääsee lautalla Tiomanille. Valintojen tekeminen on kyllä karsean vaikeeta, sillä kiinnostavia saaria täällä olisi useampiakin. Ajateltiin, että olisi kuitenkin ihan kiva olla rauhassa yhdessä paikassa oikein kunnolla ja kokeilla näin loppuun pakkolomaa, joten ei viitsitä useampaan kohteeseen ryntäillä. Täällä itärannikolla on ilmeisesti monsuunikausi parhaillaan loppumaisillaan, eli hieman jännittää, että millaiset kelit siellä saarella mahtaa olla. No mutta, jos satelee, niin sitten vaan nukutaan!

1 kommentti:

  1. Hei!
    Ja kiitos kortista, Heidi! Se tuli perille noin viikko sitten. Tässä teidän matkan aikana oon nyt liittynyt postcrossaukseen ja ollaan Veskun kanssa alettu suunnitella interreiliä ens kesällä :D
    Mä odotan kesää ja reilausta jo tosi paljon..aina vaan täällä on talvi, mutta kevään merkkejäkin on niin kuin muutkin on kirjoitellut.
    Opiskelu on myös aika hektistä tällä hetkellä, kaikenlaisia esityksiä ja esseitä täytyy tehdä ja palautella. Tätä se on se arki :)

    Johanna M-K

    VastaaPoista