Hongkong       Macao        Kiina        Vietnam        Kambodža        Laos        Thaimaa        Malesia

maanantai 16. helmikuuta 2009

Vatta sekasi

Nyt alkaa pikkuhiljaa olla taudit voitettu ja saadaan taas jotain aikaiseksi. Mullekin toissa yönä iski jonkinlainen pikku vatsabakteeri ja jouduin sängyn vangiksi. Heidin vatsabakteerin aiheutti aika todennäköisesti tonnikalapasta ja mun taas tonnikalasalaatti majoneesilla. Salaatista ja majoneesistahan on varoiteltu, mutta Vietnamin ja Laosin puolella niitä silti tuli syötyä useita ilman mitään ongelmia. No onpahan nyt sitten tullut levähdettyä ainakin kunnolla. Eilen kuitenkin oltiin jo molemmat niin hyvässä kunnossa, että vuokrattiin skootteri päiväksi. Sitä edeltäneet kaksi päivää nukuttiin ja käytiin ostoskeskuksessa ihmettelemässä. Ostoskeskus oli ainoa varteenotettava kohde, sillä siellä oli vessoja riittävän lähellä.

Kolme päivää sitten siis mentiin iltapuolella ostoskeskukseen ihmettelemään. Semmoista ei ollutkaan tullut nähtyä sitten Kiinan. Olihan se semmoinen Ideaparkin kokoluokkaa varmaan ja hinnatkin aika korkeita muuhun hintatasoon verrattuna. Käytiin katsomassa elokuva siellä elokuvateatterissa. Se oli Confessions of a Shopaholic tai joku siihen suuntaan. Hauska leffa. Ennen kuin elokuva alkoi, piti kaikkien nousta seisomaan ja valkokankaalla näytettiin propagandavideo Thaimaan kuninkaasta. Siinä oli kaikkia vaikeuksia, kuten luonnonkatastrofeja, mutta niistä selvittiin, kun vaan oli kuninkaan kuva seinällä. Kunkku on näille vissiin aika pyhä tyyppi. Esimerkiksi kuninkaan kuvallista postimerkkiä ei saa nuolla, vaan se pitää kostuttaa muilla keinoin. Leffan jälkeen otettiin tuktuk (3-renkainen taksimopo) takaisin keskustaan ja käytiin syömässä se mun pahamaineinen tonnikalasalaattini.

Seuraavana aamuna sitten herättiin molemmat kipeinä ja vietettiin päivä aikalailla sängyn pohjalla. Vähän ennen pimeän tuloa päätettiin kuitenkin lähteä taas tuktukilla ostoskeskukseen ja käytiin syömässä Pizza Hutissa. Kipeänä ei tee mieli syödä ituriisiä tai sitruunaruohonuudelia. Pyörittiin siellä sitten sen jälkeen sulkemisaikaan saakka ja ajeltiin tuktukilla takaisin hotellille.

Eilen aamuna heräsimme molemmat paremman olon kanssa ja ajateltiin ottaa motskari vuokralle. Hintavertailun jälkeen päädyttiin skootteriin. Vuokrahinnat täällä on vielä Laosiakin halvemmat. 110 kuutioinen skootteri 4€ ja 250 kuutioinen enduro 17€ päivä. Ajeltiin läheiselle vuorelle, jonne kipusi oikein hyväkuntoinen tie. Ensin pysähdyimme temppelille ja kävimme tuijottamassa munkkeja ja kultaisia rakennuksia. Temppeli oli kyllä hienoin tällä matkalla näkemme ja hienolla paikalla vuorella. Temppelialueelle piti mennä ilman kenkiä, polvet ja olkapäät peitossa ja omaa päätä piti pitää alempana, kuin munkkien ja Buddha-patsaiden päitä. Mulle se tuotti hieman vaikeuksia. Temppelialueen temppeleissä oli sisällä vanhoja munkkeja, jotka heiluttelivat suitsukkeita ihmisten yläpuolella ilmeisesti heitä siunaten. Temppeliin piti mennä kontaten sisälle. Temppelin jälkeen jatkoimme kipuamista ylemmäs vuorelle hopeisella ratsullamme ja päätimme suunnata Hmong-heimon kylää kohti. Tietä oli mukava ajella ja metsä oli aika tiheää. Heidi toimi apinatähystäjänä, mutta emme onnistuneet näkemään yhtään. Kylään saapuessamme vastassa oli joku heimoasuun puettu kylänmies joka rupesi puhaltamaan torvea. Kyläläiset ehtivät siten piilottamaan opium-piippunsa kätevästi ennen meidän saapumistamme. Tai sitten ehkä todennäköisemmin kysessä oli joku turistijuttu. Kylä olikin Laosin kylien jälkeen vähän pettymys turistikioskeineen ja roskineen. Kylästä laskettelimme takaisin vuoren juureen eläintarhaan, jossa halusin käydä akvaariossa. Emme kuitenkaan voineet ostaa lippua ainoastaan akvaarioon vaan piti ostaa myös eläintarhalippu. Akvaario oli mainio paikka. Tosi hienoja altaita täynnä kaikkia jänniä ötököitä jä sitten semmoinen 60 metrinen vedenalainen lasitunneli, josta oli hienoa tähystellä rauskuja ja pieniä haita. Lasin toisella puolella näkyi myös sukeltajia.

Eläitarhan jälkeen pörräsimme vielä hetken keskustassa ja palautimme sitten menopelimme. Sen jälkeen kävimme syömässä, pyörimme sunnuntaimarkettialueella ja menimme nukkumaan. Maha oli niin täynnä ruokaa yöllä, että meinasin kuolla mutta selvisin.

1 kommentti:

  1. No, voi voi kun nuo taudit nyt teitä koettelee. Onneksi ne on ohimeneviä. Luultiin siitä yhdestä kuvasta, että Simohan siellä sukeltelee, mutta et sitten vissiin tainnut olla? Täällä oli aamulla rapsakka pakkanen, teidän lienee vaikea kuvitella sitä tällä hetkellä. Heidille tiedoksi vielä, että me jo täällä Hannan kanssa suunnitellaan teille oikein kunnon kotiruoka-menua, ei tartte sitten syödä mitään eksoottista kun olette sitä kaiketi saaneet riittävästi. Mutta siihen asti: Hyvää vointia molemmille,katsokaa mitä suuhunne panette! Rakkaat terveiset teille! t.Liisa

    VastaaPoista