Hongkong       Macao        Kiina        Vietnam        Kambodža        Laos        Thaimaa        Malesia

tiistai 17. helmikuuta 2009

Pakoon Bangkokiin

Juu täällä sitä ollaan Bangkokissa. Osat ovat vaihtuneet nyt Shenzheniin nähden, Heidi on parturissa ja mina surffaan parturin koneella. Hiustenleikkuu paikallisen ladyboyn toimesta parturissa 5 euroa. Sairastelujen takia tämä koko Thaimaassa oleskelu sai vähän huonon alun ja Chiang Mai ei innostanut. Eilen aamuna punnittiin vaihtoehtoja. Olisi voinut ottaa ison motskarin sika halvalla ja lähteä usean päivän matkalle vuorille, mutta ilman kunnollista ajoasua (selkätukea) se ajaminen käy parissa päivässä aika puuduttavaksi. Lisäksi oli vielä voimat vähän poissa ja temppeleitä oli jo nähty ihan tarpeeksi tälle matkalle. Mieli teki jonnekin kauniiseen ja rauhalliseen paikkaan lepäämään.

Muutoin oltaisiin suikattu suoraan Ko Taolle, mutta meidän on tarkoitus tavata Mikko ja Antti Bangkokissa huomenna tai ylihuomenna. Mietimme Pattayalle tai sen lähistöön menemistä muutamaksi päiväksi kun Mikko ja Anttikin siellä on, mutta tulimme toisiin ajatuksiin tarkemmin tuumittuamme. Bangkok vaikuttaa kiinnostavalta ja aika massiiviselta paikalta, joten eiköhän täällä nämä muutamat päivät kulu vaikka tämä onkin kaukana rauhallisesta ja kauniista. Lähdetään sitten toivon mukaan viimeistään lauantaina (Mikko mukana) kohti Krabia tai jotakin paikkaa siellä suunnalla.

Ja miten siis tänne pääsimme? Eilen puolen päivän aikaan pääsimme yksimieliseen päätökseen siitä, etta Chiang Maista on päästäva pois. Meillä ei ollut oikein tietoa muista Pohjois-Thaimaan kohteista, joten päätimme ottaa tuktukin juna-asemalle ja onnistuimme saamaan lipun yöjunaan Bangkokkiin. Yö junassa meni oikein mukavasti nukkuen, joskin taas tulinen iltaruoka pisti mahan sekaisin. Aamulla ajoimme junalla jonkun kaupungin läpi, joka oli apinoiden vallassa. Niitä pomppi kaikkialla, katoilla ja sähkölinjoissa. Myos kaikenlaisia lintuja näkyi todella paljon. Kurkeja, haukkoja ja kirkkaan varisiä lintuja. Lintubongari saisi yliannostuksen täällä. Laosin huono puoli Thaimaaseen nähden on se, että melkein kaikki linnut on siellä syöty (paljon proteiinia). Myohemmin laosilaisilta otettiin aseet pois ja kiellettiin lintujen tappaminen. Ehkä siellä vielä joskus lintuja taas sitten on. Laosia on silti ikävä.

Antti oli kilttinä ihmisenä antanut meille asuntonsa kayttöön siksi aikaa kun ovat Mikon kanssa Pattayalla. Kämppä onkin varsin mainio, etta kyllä siellä viihtyy. Niinpa asetuimme tänä aamuna majaksi ja suunnistimme sen jalkeen kaupungille. Täällä sitten on pyöritty pää pyörällä tähän hetkeen saakka ja ihmetelty. Ei ihan niin hektista kuin Hanoissa, mutta iso paikka kun mikä. Joku kolme tai neljä päivää täällä varmaan ollaan vielä. Ollaan myos päästy taas kuluttamisen makuun täällä kapitalismin kehdossa. Loytyy taas sellainen kirjo kaikkea, joka on puoleen hintaan, etta sukat pyörii jaloissa. On t-paitaa ja tiramisua, eipä tässä maassa taida olla mitään, mitä ei rahalla saisi. Hieman kuvottavaa Laosin jälkeen, mutta melkein tämmöistähän se on Suomessakin.

4 kommenttia:

  1. Mulla on ikävä! Tulkaa jo takaisin!
    Tuliko hyvät hiukset?!
    Apinakaupunki kuulostaa kivalta! Nauttikaa lämpimästä, täällä on liian kylmä! Ei halua mennä ulos lainkaan :)

    -elina-

    VastaaPoista
  2. Tervehdys ja tervehtymistä teille. Toivottavasti saatte sen vatsansekoittajabakteerin kuriin, ettei ihan loppumatka menis vessan seiniin tutustuessa. Mummokin kotiutui eilen, vähän on huonokuntoinen, veri alhainen ja voimat vähissä, mutta toivottavasti vahvistuu, perunatkin on alkanut maistumaan, sairaalassahan niitä ei tarjoiltu kuin kerran pari. Tässä se vapaa viikkoni kuluu kahden talon huushollia tehden yms. vastaavasti koko ens vko töitä jne. Toipukaa kunnolla lepäillen ja syöden rajoitetusti. Terv. Ritva
    P.S. Simo, ei oo puh.laskua vielä tullut.

    VastaaPoista
  3. Morjens! Eipäs ole hetkeen päivityksiä kuulunut. En kyllä ihmettele yhtään, Bangkokissa taitaa olla mielenkiintoisempaakin tekemistä kuin tietokoneen näpyttely.. Toivottavasti ette ole koko matkakassaa kuluttaneet tiramisuihin ja t-paitoihin.. Laittakaa Krabilta paljon kuvia, voidaan sitten ihmetellä mitä missattiin kun ei sinne suunnattu.

    T. Olli & Anna

    VastaaPoista
  4. Hei lukijat!
    Simpsoni lähetti tekstarin, että laskeutuivat tänään Krabille. He menevät Ko Jum saarelle ja ovat siellä pari päivää, sitten menevät Ko Lantalle. Sieltä ei ehkä pääse blogia päivittämään, mutta kännykkäverkko tuntuu pelittävän. Siellä ovat he nyt hienolla hiekkarannalla bungalovissa, joten kaikki on hyvin. Lähettivät terkkuja kaikille!

    VastaaPoista