Hongkong       Macao        Kiina        Vietnam        Kambodža        Laos        Thaimaa        Malesia

sunnuntai 22. helmikuuta 2009

Bangkok

Bangkok jäi taakse eilen hujauksessa, kun otettiin Air Asian kone Krabille. Bangkokilla tuli otettua aika rennosti, Antin asunto oli niin mukava, että yksi päivistä meni X-boxia pelatessa ja leffoja katsellessa. Ehkä pieni matkaväsymys painoi päälle ja lepo teki hyvää. Tulihan sitä sitten kuitenkin taas kierrettyä pitkin ja poikin metrolla, sky trainilla, jokilaivalla, tuk tukilla ja taksilla. Jotenkin tällä matkalla kaupungit ei ole niin hirveästi inspiroineet. Hong Kong ja Hanoi oli molemmat oikein mukavia ja hienoja paikkoja, mutta kai tähän reissaamiseen on jo sen verran turtunut, että Luang Prabang, Chiang Mai ja Bangkok ei ihan mahdottomasti säväyttäneet. Omanlaisiaan paikkoja nuo kaikki kuitenkin olivat ja ehdottomasti käymisen arvoisia. Enemmän kuitenkin olen nauttinut reissuista, joita motskarilla teimme kaupunkien ulkopuolelle.

Taisin jäädä viimeksi siihen, että olimme parturissa... Heidin kampauksesta tuli oikein hieno :) Bangkok osoittautui varsin hintavaksi paikaksi lomailla. Ainoastaan Hong Kong on ollut kalliimpi reissullamme. Kuitenkin hintataso on vain noin 50-75% Suomen hinnoista eli varsin edullista sielläkin on elellä. Parturin jälkeiset kaksi päivää kierreltiin rauhaksiin massiivista kaupunkia. Ehkä jonkinlainen yleiskuva onnituttiin saamaan, mutta varmasti vielä paljon jäi näkemättä. Bangkokissa ei varsinaista keskustaa ole vaan se on jakautunut useisiin eri alueisiin, Antti asui Sukhumvitissa, joten se tuli tutuimmaksi. Paljon kaikenlaisia myyntikojuja ja hello mistereitä. Isomahaisia punanaamaisia vanhoja herroja nuorten thaimaalaisnaisten kanssa. Harvoin näki yksinäistä länsimaista miestä kävelemässä kadulla. Chinatownissa ja temppeleillä (massiivinen makaava Buddha) sekä Lumpinin yömarketeilla tuli kierreltyä. Myös joen vartta tuli jonkin verran kartoitettua. Sen lisäksi Siamin porvarialueilla tuli ihmeteltyä kimallusta. Kaikki olivat omanlaisiaan ja mielenkiintoisia alueita. Bangkokilaiset ihmiset onnistuivat tekemään parhaan vaikutuksen tähän asti. Useita kertoja paikalliset ihmiset pyähtyivät jututtamaan meitä ja opastamaan. Aluksi ajattelimme, että yrittävät vain huijata ostamaan jotain, mutta kyse ei useinkaan ollut siitä. Thaimaalaisilla tuntuu olevan small-talk hallussa hieman paremmin kuin meillä suomalaisilla.

Bangkok oli ehkä matkamme ensimmäinen paikka, jossa rahaa todellakin olisi saanut menemään helposti paljon, jos ei olisi ollut tarkkana. Taksi ja tuk tuk -kuskit varsinkin yrittivät huijata minkä kerkesivät. Huijaustaktiikat kuitenkin ovat aina samoja, joten ne on helppo omaksua ja torjua esimerkiksi opaskirjasta ohjeita lukemalla ja näin välttää loppumatkan taloudellinen ahdinko. Helpoin tapa päästä halvalla on käyttää ainoastaan takseja ja pyytää aina kuskia pistämän mittari päälle matkan alussa. Kuski yritti melkein aina sopia jotain könttäsummaa, joka sitten kuitenkin olisi ollut suurempi kuin todellinen mittaritaksa. Bangkok on niin laaja kaupunki, että taksin käyttäminen on lähestulkoon pakollista.

Oltuamme kolme yötä Antin kämpässä Antti ja Mikko palasivat Pattayalta ja menimme viimeiseksi yöksi hotelliin lähialueelle. 25 euroa maksoi hotelliyö.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti