Hongkong       Macao        Kiina        Vietnam        Kambodža        Laos        Thaimaa        Malesia

maanantai 23. helmikuuta 2009

Crapista Lantaan

Odottelemme nyt venekyytiä Koh Jum saarelta Koh Lanta saarelle. Koh Jum on tässä Krabin ja Lannan välillä oleva rauhallinen saari, jossa oli todella miellyttävää levähtää nämä pari yötä. Aluksi tarkoituksemme oli viettää Krabilla tai sen lähistössä muutama yö, mutta päädyimme sitten kuitenkin Koh Jumin saareen, sillä se vaikutti olevan varsin mielenkiintoinen paikka. Koska viisumi vetää viimeisiään, ei kovin montaa paikkaa viitsi juosta läpi. Koh Jumilla voisi kyllä jumittaa pidempäänkin - täydellinen paikka stressin (jos sellaista olisi) purkamiseen. Ei sähköjä, ei autoja, ei juuri ihmisiäkään. Majoitusta kuitenkin on sen verran, että löytyy jokaisen kukkarolle sopiva vaihtoehto. Lähes tyhjää rantaa vaan niin paljon kuin jaksaa kävellä. Hinnat ovat Laosin jälkeen vähän pompsahtaneet ylöspäin, mutta eipä täällä vieläkään mahdottoman kallista ole.

Näiden parin päivän aikana ollaan lähinnä vaan löhötty erinäisissä paikoissa, uitu meressä ja syöty hyvin. Rannalla vilistää paljon rapuja, pimeällä pitää varoa ettei astu päälle. Eilen myös mopedit otettiin päiväksi ja huristeltiin tiet läpi. Isohko saari on mutta bungaloveja on aika vähän. Ehkä 10 km pitkä ja 2 km leveä. Kolmesta eri paikasta löydettiin keskittymät, joissa oli bungaloveja ja ravintoloita. Itse osuttiin tämmöiseen hyvin eristäytyneeseen paikkaan jossa kaikki meno lakkaa pimeän tultua. Tänne kulkee vain polku metsän läpi. Itseksemme on istuskeltu sitten aina tuossa rannalla siihen saakka, kun agrigaatista loppuu bensa ja sähköt sammuu. Täällä ei stressi ahdista. Maisemat on upeita ja vesi kirkasta ja lämmintä. Lämmintä on niin paljon, että kylmään suihkuun tekee mieli.

Nyt sitten siis kohta tosiaan lähdetään tunnin kestävälle venematkalle kohti Lantaa, jossa sitten todennäköisesti vietetään pitempi aika. Lannassa pitäisi olla todella mainiot sukellusmahdollisuudet, joten siellä varmaan on käytävä pulahtamassa pinnan alla. Kohta se vene taitaa tulla, joten palataan asiaan Lannan keskeltä.

1 kommentti:

  1. Täällä sitä tarkenee kun on sisällä.
    Varattiin mökki Rukalta ja sitten hiihdetään
    viikolla 12.Vielä ei ole käyty laduilla.
    Hienoja valokuvia on mukava katsella
    matkanne varrelta.
    Terveisin Jouko ja Pirkko

    VastaaPoista