Hongkong       Macao        Kiina        Vietnam        Kambodža        Laos        Thaimaa        Malesia

keskiviikko 25. helmikuuta 2009

Apinoita ja snorkkelointia

Nyt ollaan kaksi päivää hengailtu täällä Koh Lantan saarella Krabin lähellä ja mukavaa on ollut. Venematka tänne Jumilta sujui melko vaivattomasti, vaikka ensin hieman ihmeteltiin, kun jäätiin pikkuveneellä keskelle merta odottelemaan. Sitten kuitenkin selvisi, että se oli vähän kuin bussipysäkki, jolla odoteltiin isompaa venettä. Koh Lantalla majapaikan etsiminen olikin taas melkoinen show. Ensin lähdettiin satamasta tutktukilla tutkailemaan joitain ennalta matkaoppaasta poimittuja paikkoja, mutta ei ne oikein innostanut. Aika ikäviä kopperoita monenlaisilla hyönteisillä. Sitten Simo vuokrasi mopon ja lähti sillä tutkailemaan lähiympäristöä ja sillä aikaa minä ja Mikko surffailtiin mukavasti netissä. Simo tekikin oikein hyvän löydön, ja saatiin kolmen hengen huone hotellista ihan meren ääreltä ja uima-allaskin löytyy. Oikein siisti ja mukava paikka ja kolmestaan ei hintakaan ole karsea (20€/yö/huone).

Ekana iltana käveltiin rantaa pitkin ja todettiin, että aika rauhallinen saari tämäkin on. Oltiiin jo henkisesti varauduttu hurjaan vilinään Jumin hiljaisuuden jälkeen, mutta ei tää Lanta varmaan taida ihan pahimmasta ja vilkkaimmasta päästä olla. Meidän lähistöllä rannat on kyllä täynnä bungaloveja ja ravintoloita ja baareja, mutta aika hiljaista niissäkin tuntuu olevan. Enemmän on kaikkialla tyhjiä kuin täysiä pöytiä.

Eilen vuokrattiin mopot ja ajeltiin saari enemmän tai vähemmän läpi. Hienoja maisemia täällä kyllä on. Päivän kohokohta oli pysähdys apinakoulussa, jossa ilmeisesti koulutettiin apinoita kookospähkinöiden tiputtelijoiksi, eli siis luultavasti ihan vaan meidän turistien iloksi. Hauskoja epeleitä ne kyllä oli. Ensin saatiin leikkiä lapsukaisapinoiden kanssa, ja ne oli ketteriä ja hauskoja ja kiipeili pitkin jalkoja ja koitti napsia repun taskuista tavaraa. On ne vaan ihmeellisen ihmismäisen näköisiä, kätöset ja kaikki. Ohjelmassa oli myös kunnon show, jossa apinat teki kaikenlaisia temppuja. Osallistuin vapaaehtoisena temppuun, jossa mun kädet sidottiin ja sitten isohko apina availi kymmenen solmua ja vapautti mut. Se oli jännää ja oikeastaan vähän liian jännää, koska ensin se apina tovin pureskeli hellästi mun polvia, ja sillä oli aika isot hampaat. Selvisin kuitenkin hengissä, enkä ainakaan vielä ole havainnut mitään katastrofielokuvista tuttua, apinoiden levittämää virusta elimistössäni.

Tänään oltiin koko päivä snorkkeliretkellä Koh Rokin saarilla noin tunnin venematkan päässä. En oo koskaan ennen oikein snorkkeloinut, ja näistä maisemista oli kyllä hyvä aloittaa. Suomen sameat vedet tuskin vaan tämän jälkeen innostaa... Ihan kuin olisi akvaariossa polskinut, kaikenlaisia värikkäitä kaloja ja koralleja ja vesi oli tosi kirkasta. Nähtiin muun muassa Nemo! Eli siis se oranssivalkoinen kala, jonka oikeaa nimeä en muista. Käytiin kolmessa eri kohteessa ja jokaisessa polskittiin noin 40 minsaa. Välissä oli muutaman tunnin ruokatauko saaressa, ja siellä nähtiin hurjan isoja liskoja. Yksi niistä esti hetkellisestii pääsyn vessaan, koska se parkkeerasi ihan oven eteen, eikä siitä oikein uskaltanut ohi mennä. Varmaan ei tarvitse edes kertoa, että tottahan toki me kaikki paloimme melkoisesti. Aurinkorasvaa kyllä läträttiin paljon, mutta tuo ihan pinnassa sukeltelu jätti väkisinkin jälkensä. Pojilla on punakat selät, mulla taas paloi takamus ja jalat. Mukava yö siis tulossa! Mutta oli se kivusta huolimatta sen arvoista, oli ne maisemat pinnan alla niin jänniä. Mikolla on hieno vesitiivis kamerapussukka, ja sillä sai kuvattua vedenalaista menoa.

Täällä muuten suurin osa turisteista on ruotsalaisia, ruotsia kuulee ihan koko ajan, ja retkelläkin me oltiin surkea vähemmistö ja koko kyydin ainoat ei-ruotsalaiset. Nyt illalla koitetaan sitten vaan rasvailla punakoita ruhojamme ja huomenna aamulla suunnataan tunnin venematkan päähän Phi Phille. Saas nähdä, että muuttuuko siellä jo meno hieman hektisemmäksi.

Valitettavasti Simolle iski flunssa juuri sopivasti yhdessä Thaimaan parhaista sukelluspaikoista ja näin ollen laitesukellus piti unohtaa. Flunssassa syvemmälle sukeltaminen kun voi aiheuttaa paineentasausongelmia. No Malesiassa pitäisi kuitenkin sitten olla toinen mahdollisuus laitesukellukseen.

6 kommenttia:

  1. Hellurei!

    Onpa hauskankuuloista hommaa ollut teillä! Ja hienoja valokuvia!
    Jos siellä ruotsalaisia vielä tapaatte, niin voitte kertoa heille että eilen julkaistiin prinsessa Vicktorian kihlaus pitkäaikainen poikaystävänsä (mikä sen nimi nyt olikaan) kanssa. Joku kuntosaliyrittäjä kuitenkin.
    Pääsevät juhlimaan pian kuninkaallisia häitä.
    Elämä täällä sujuu talvisissa merkeissä ja päivä on pidentynyt huomattavasti. Hiihtolomalaisilla on nyt mainiot säät.
    Mullakin on huomenna ja ylhuomenna vapaapäivät.
    Maanantaina Ossi toi tyttökissan pennun mukanaan jostain. Se kävi sisällä ja oli kovin kiinnostunut Ossista, mutta Ossi ei tunnetusti kaipaa seuraa.
    Ko. tyttökissa oli käynyt naapurissakin tutkimassa paikat.
    Toivottavasti Simon flunssa menee ohi ja hän pääsee vähän sukeltelemaan.
    Lystiä jatkoa teille!

    VastaaPoista
  2. Moikka, olette taas nauttineet täysillä etelän auringosta ja vesileikeistä yms. Harmi se palaminen, mutta onhan se hyvä välillä vaihtaa uusi nahkakin. Taas oli hyviä kuvia teillä tarjottavana, ihan kuin itsekin siellä mukana seikkailisi. Naapurissa luetaan kilvan juttujanne (huom. eivät ole hankkineet konetta, vaan tulostin heille paperiversiot). Täälläme lasketaan jo päiviä, koska taas näemme teidät livenä. Terkkuja teille kaikille, Mikko mukaan lukien.

    VastaaPoista
  3. hei! ostakaa sellaista aloevera aftersun mömmöä! pelasti minut! Ihanalta kuulostaa polskiminen ja muu :D -elina-

    VastaaPoista
  4. Pistänpä "kauhani soppaan" sinne liskjen ja apinoiden väliin...
    Täällä mitä ihanin keväinen päivä. Lunta tarpeeksi ja hiihtokelit mainiot.
    Olette Te aikamoisia...kun uskallette vaikka sun mitä. Kyllä minäkin, ainakin nuorempana lisin uskaltanut lähteä...vaan enpä lähtenyt???Että ihanaa, kun nyt katsotte moalimmata, ni sitten kun ja jos assaantuu, niin ei tarvi heti lähteä kurkkailemaan, että mitä siellä maan toisella laijalla oikein on??
    Mutta arvaa mitä? Tasan viikon päästä olen lähdössä minäkin..Israeliin Eilattiin.
    Pyihkäskääpäs ensi viikolla sinne, niin tulee samoilla eväillä nähtyä tuo todellinen MAAILMAN NAPA!! JERUSALEM. Vai ootkos Sinä Heidi käynyt siellä?
    Meitä lähtee sellainen 7 hengen sukulaisporukka. Tiinan perhe, minä ja sitten Joona ja Iina.
    Että on teillä mielenkiintoista. Liisa-äiti on antanut minulle tään teidän blokin!
    Nähdään Israelissa!
    Hyvää matkaa...
    Rakkain terkuin

    Aulikki(kummität)

    VastaaPoista
  5. Hei!Terveisiä täältä Saarijärveltä taas! Oltiin tosiaan siellä Vihannissa pari päivää. Minäkin avasin "hiihtoputkeni" siellä. oli mukavaa, siellä oli hyvät ladut ja kelit. ihan kuin olis Iso-syötteellä hiihdellyt. Mummu siellä esitteli tärkeänä korttejanne.Oli mielissään.
    Meillä on tuossa taustakuvana se pieni surusilmäinen lapsi-apina. Sitä aina katsomme ja ja muistamme teidät. Ihanaa että pian nähdään! Halauksia lähettää liisa

    VastaaPoista
  6. Heippa!

    Ei ole kommentit menneet läpi parilla viime kerralla, mutta emme siis ole unohtaneet teitä! Toivottavasti upeat maisemat on myös seuraavissa kohteissanne tässä tulevien viikkojen aikana. Laskeskelin juuri, että kotiin paluukin alkaa jo häämöttää...Kivaa vai uhkaavaa? No joka tapauksessa kiva nähdä teitä! Mulla on jo huomenna eka harjoitustunti, vaikka harjoittelu alkaa vasta 9.3. Hyvä juttu niin saa näitä alta pois. Ja aika rento meininki, kun "oppilaita" on peräti neljä 20-vuotiasta. Jouduin siis kansanopistoon harjoitteluun, mikä on kyllä kyseenalaista noin yläasteella ja lukiossa tarvittavan ammattitaidon kannalta. Siinä mielessä harmitti kamalasti. Ei siellä sitten minun lisäksi muita olekaan. On kuulemma harjoittelupaikat nyt tosi vähissä...Kävin siis jo valittamassa :)
    Joonatan ja Pasi on tennishallilla. Pienestä se on aloitettava...

    Nauttikaa matkasta!

    Hanna

    VastaaPoista