Hongkong       Macao        Kiina        Vietnam        Kambodža        Laos        Thaimaa        Malesia

torstai 8. tammikuuta 2009

Sumplimista

Pikapäivitys tulevista suunnitelmistamme: Huomenna kasilta aamulla lähdemme bussilla Nanningiin lähemmäs Vietnamin rajaa tarkoituksena viettää yksi yö Nanningissa Liang xiao xiangin luona. Siitä sitten lauantaina tarkoitus olisi suikata Vietnamin rajan yli joko Halong Bayhin tai Hanoihin. Mietimme juuri, että kumpaan menisimme. Alunperin tarkoitus oli olla pidempään Kiinassa, mutta täällä on niin kylmä että näppäimet jäätyy. Tänne on parempi palata joskus kesäaikaan ihmettelmään. Kesällä tämä olisikin todellinen paratiisi. Voi olla että suikataan Vietnamin pohjoisosista suoraan Laosiin kun ei aika riitäkään kaikkeen. Parempi karsia paikkoja pois, kuin ryntäillä kiireellä paikasta toiseen. Tarkennamme reittiä kun keksimme, minne mennä :)

Kiinalaisilla on muuten mielenkiintoinen tapa tuo sylkeminen. Juuri äskenkin tuossa hotellin käytävässä kuului kun mies käveli porraskäytävässä portaita alas ja kehitti kurkussaan kunnon räkä-klimpin ja sylkäisi sen lattialle. Tätä näkee sekä sisä että ulkotiloissa hyvin paljon. Hongkongin metroissa oli erikseen kieltolaput sekä tupakointiin, että sylkemiseen.

Olemme myös törmänneet matkallamme joihinkin suomalaisiin asioihin. Tietenkin Nokia ja Sauna. Hongkongissa funlam(Finland) sauna ja täälläkin saunoja on. Näiden lisäksi Huhtamäki-kahvikupin kansia on ollut kertakäyttökupeissa. Kaikista mielenkiintoisin oli kuitenkin pyöräretkellämme bongaamamme suttuinen Marimekon unikkokuosinen pressu halkopinon päällää jonkun rähjäisen asumuksen pihalla.

2 kommenttia:

  1. Kivaa, katselin juuri Liang Xiao Xiangin linkin, pääsettepä hyvännäköiseen paikkaan yökylään. Toivottavasti rinkastanne löytyy vielä Suomi-tuliaisia vietäväksi. Toivotaan, että Vietnamin puolella on lämpöisemmät kelit teitä odottamassa ettekä vaan sairastuis kylmyyden vuoksi flunssaan tai vastaavaan. Hyvää jatkoa resissulaisille, Ritu

    VastaaPoista
  2. Liika miettiminen on pahasta ja kun pitää vain varansa, niin selviää mistä vaan! :) Löydätte varmasti juuri ne oikeat mestat minne mennä.

    Rekisteröidyttiin Susannan kanssa juuri tuonne Couchsurfers-mestoille. Aivan mahtava systeemi, ennestään toki tuttu, mutta nyt päätettiin vasta pistää homma tulille.

    Make & Susanna

    VastaaPoista