Hongkong       Macao        Kiina        Vietnam        Kambodža        Laos        Thaimaa        Malesia

torstai 8. tammikuuta 2009

Riisiä ja pitkätukkia

Eilen lähdettiin jo seitsemän aikoihin odottelemaan kyyditystä lähiseutuja ihmettelemään ja kauan saatiinkin odotella. Ilmeisesti täälläkään ei ihan niin justiinsa ole nuo aikataulut, sillä melkein tunti kökötettiin ennen noutajan saapumista. Toisaalta voi myös olla, että tällaisilla aikatauluilla varustaudutaan siihen, että aina joku on kuitenkin myöhässä... Ehkä mekään ei jatkossa olla yhtä täsmällisiä. Matkaa tehtiin pikkubussilla, jossa oli muun muassa mukava kiinalainen pariskunta, ja setä oli käynyt Suomessa 20 vuotta sitten. Matka riisiterasseille kesti kolme tuntia ja maisemat oli hienoja, tosin uni voitti välillä.

Ensin ärsytti mutta lopulta vaan nauratti tämä hieno rahastuskulttuuri. Mehän luultiin, että ollaan maksettu koko retki, mutta kummasti matkan varrelle alkoi ilmaantua oppaan mukaan toinen toistaan upeampia kohteita, jossa ehdottomasti kannattaa käydä, mutta jotka valitettavasti täytyy maksaa erikseen. Me ihan periaatteesta ei menty mihkään, ja muu ryhmä kävi katsomassa muun muassa pitkätukkaisia naisia tanssimassa. Näkeehän niitä pitkätukkia kotonakin... Kyseessä oli siis heimo, jossa naiset leikkaa hiukset vaan kerran elämässä. Maksullisen shown aikana me kierreltiin itseksemme kylässä ja kivaa se oli sekin, ja nähtiin mekin niitä pitkätukkia.

Kylän jälkeen suunnattiin vuoren rinteillä oleville riisiterasseille ja nousu autolla serpentiinitietä korkeuksiin oli kammottava, pudotukset oli hurjia ja tielle oli kopsahdellut välillä isoja lohkareita ja maanvyörymiä... Selvittiin kuiteskin ylös! Ilma ei tosiaan ollut paras mahdollinen, sillä sumua oli niin paljon, ettei varsinaiselta näköalapaikalta nähnyt kuin kymmenen metrin päähän. Suhtauduttiin tähän pettymykseen kuitenkin tyynesti (jopa minä!), sillä alempaakin näkymät oli hienot. Vuoren rinteeseen oli rakennettu kylä, joka oli jo nähtävyys sinänsä. Kesällä kohde on taatusti tosi täynnä matkailijoita, mutta nyt siellä asukkaat puuhasteli aika omissa oloissaan. Kanat juoksenteli pitkiinsä ja sikoja oli melkein joka kulman takana.

Kolmisen tuntia oltiin ylhäällä ja sitten palattiin Yangshuota kohti. Paluumatkalla ei nukuttu, ja maisemat oli kyllä hienoja, lähellä riisiterasseja oli metsäisiä vuoria, jotka vaihtui myöhemmin teräviin huippuihin. Maisemien ihailua häiritsi hieman kaistapäinen ajokulttuuri, sillä autot ohitteli miten sattuu ja välillä kapealla tiellä oli kolme autoa rinnakkain. Vuoristotiellä nähtiinkin rekka, joka oli rysäyttänyt kaiteen läpi ja melkein vyörynyt huiman pudotuksen alas. Pimeässä myös näkyi pelloilla asumuksia, joissa perheet istuskeli avotulen äärellä, ja eipä sen jälkeen enää hirveästi viitsinyt harmitella muutaman menetetyn euron perään...

2 kommenttia:

  1. Hei taas!

    Onneksi päivititte blogianne, koska me oltiin äidin kanssa jo huolissamme, kun ei päivään kuulunut mitään!!! Tietoyhteiskunnan syytä :)Ja lisäksi
    olimme molemmat lukeneet juuri lehdestä, että Kiinassa on maailman vaarallisimmat tiet rotkoineen yms. Olikos se nyt niin, että 300 ihmistä päivässä kuolee liikenteessä...Tämäkös lietsoi mielikuvitustamme...Joka on tunnetusti muutenkin vilkas.
    No hieno homma, että kaikki on hyvin. Ja taas vaikutti teidän päivä mielenkiintoiselta!Upeita maisemia. Ei ole mitenkään trooppisen näköistä tosiaankaan kasvillisuus eikä ilmakaan vaikuta kuvien perusteella kovin lämpimältä. Onneksi se asia matkan edetessä korjaantuu. Toivottavasti noudatitte HYVÄÄ neuvoani, ja otitte lämpimiäkin vaatteita mukaan!
    Pitäis alkaa kirjoittamaan proseminaari, mutta kun ei huvittais. Onneksi ei ole mikään kiire.

    Halauksin, Hanna

    VastaaPoista
  2. Joo, kyllä te ootte totuttaneet meidät llian hyvälle näiden päivitysten kanssa. Täytyy yrittää panna jäitä hattuun jos ei nyt ihan joka päivä teistä kuulekaan. Ennenvanhaankin pärjättiin kirjeiden avulla. Joka tapauksessa kiva että näitte pitkätukkia ym. Täällä on aika kova pakkanen n.16 astetta tällähetkellä ja oikein talvista kaikinpuolin. Muuten Kristiina on saanut tytön toissa yönä... Turvallisia matkoja! Halauksia! -liisa-

    VastaaPoista