Hongkong       Macao        Kiina        Vietnam        Kambodža        Laos        Thaimaa        Malesia

tiistai 6. tammikuuta 2009

Miten Hongkongin pilvenpiirtäjät rakennetaan?

Vielä tässä välissä mainitsen tuosta mielenkiintoisesta tavasta rakentaa kerrostaloja ja pilvenpiirtäjiä Kiinassa. Rakennustelineet tehdään bambusta. Hongkongiin nousevan yli 600 metrisen pilvenpiirtäjän rakennustelineet oli tehty bambusta ja työmiehet kiipelivät niissä kuin apinat konsanaan.

8 kommenttia:

  1. Heippa!

    Enkös vaan olekin aktiivinen lukija...Olette innoittaneet minua enemmän kuin kukaan aiemmin. Pakko käydä aina katsomassa, onko mitään uutta. Vautsi, miten upeita maisemia. Tosi hienon näköisiä vuoria! Se kaljakala kuulostaa sen sijaan aika epäilyttävältä, mutta ilmeisesti oli hyvää...Ei vaan kuulosta kovin herkulliselta. Onneksi te ette ole ennakkoluuloisia! Koittakaa nyt keksiä seuraava määränpää. Paljon te ehditte joka tapauksessa nähdä, vaikka ette ihan koko maailmaa sentään...Ja ainahan voi tulla uusia reissuja:)
    Tänne ei kuulu mitään uutta. Yllätys,yllätys.
    Terveisin, Hanna

    VastaaPoista
  2. Kyllä vain. Aktiivinen tosiaan, mutta hyvä että joku jaksaa meidän juttujamme lukea. Ollaan nyt ravintolassa. Syötiin nyyttejä 2 annosta 2,40€ ja sitten vielä kasvispitsa 2,50€. Keksittiin seuuraava matkakohde: Daxin ja sen läheiset paikat Vietnamin rajalla Kiinan puolella. Nyt tinkimään bussilippuja.

    VastaaPoista
  3. Hellurei!
    Simohan ei tunnetusti ole ennakkoluuloinen ruuan suhteen, mutta aina ei taida onnistua nappiin. Pässin kivekset eivät ainakaan maistuneet hääppösille Simon suussa... tai maistuivat vähän liiankin pitkään.
    Olipa perusteellinen huolto siellä parturissa. Olisipa täälläkin. Ilmeisesti vasta parturikoulusta valmistuneet täälläkin vähän vielä hieroskelevat päätä, mutta jättävät sitten ajan myötä sen vähemmälle. Olen kokenut kunnon päähieronnan parturissa eläessäni kaksi kertaa ja kerran hierottiin hartiat. Mukavaahan se oli.
    Tänään on ollut kauhea pyry. Kävin Saarijärvellä ja paluumatka pimeässä ja tuiskussa ei ollut kovin mukava. Kerroin mummille kuulumisianne ja hän siitä intoutuu muistelemaan omia reissujaan. Kerroin Heidin vessahelpotuksesta ja mummi muisteli omiaan:)
    Ei muuta kuin lystiä jatkoa sinne!

    VastaaPoista
  4. ps. rakennustekniikka näyttää siellä kyllä olevan tosi luomua... Paulikin on vaikuttunut.

    VastaaPoista
  5. Heipä hei, kuuleeko Kiina? Täältä Saarijärveltä teitä nyt lähestytään. Huomasin, että olette nyt viikon olleet reissussa, vähän on jo ikävä, kun eiHaleja molemmille, pitäkää toisistanne huolta! voi soitella, mutta tulettehan te joskus takaisinkin sieltä. Tosi mukavaa että jaksatte päivittää tätä blogia näin ahkerasti, aamulla ensimmäiseksi aina katotaan että onko tullut uutta, eikä ole vielä paljon petytty. Tuntuu mukavalta tietää että kaikki on hyvin. -liisa-

    VastaaPoista
  6. tuossa edellä lipsahti vähän rivit sekaisin, mutta asia varmaan selviää t. tyhmä mummu maalta

    VastaaPoista
  7. Heipähei minunkin puolestani ja oikein hyvää uutta vuotta! Pääsin varsinaisten matkapäivitystenne äärelle vasta tänään ja innolla luinkin koko tähänastisen blogin. Ihanaa, kaverit! Teillä on varmasti jo eka hetkistä lähtien ollut mukavaa ja elämyksellistä. Kuvia ja videoitakin oli kiva katsella. Heidillä on niin naama muikeana ja sietääkös ollakin, kerrankos sitä Kaakkois-Aasia valloitetaan.

    Itse tosiaan palasin ehjänä Varsovasta eilen ja vuosi vaihtui sielläkin mainiosti. Sää oli suunnilleen niin kuin Suomessa, eli kylmimmillään -15. Hieno reissu ja hyvä seurue. Nyt alkaa paluu arkeen. Tänään tulin takaisin Turkuun ja huomenna alkaa itsenäinen kotiopiskelu.. Eli toisin sanoen, kyttään koneella, milloin taas päivittätte blogia ja ties mitä hassua ja jännää teille on tapahtunut. On muuten hienoa, että jaksatte päivittää niin usein. Välimatka pienenee ja me kotijoukotkin ikään kuin päästään matkalle.

    Olette mielessäni! Turvallista matkan jatkoa! t. Inkki

    VastaaPoista
  8. Moro,

    Tajusin tossa vasta pari päivää sitten, että tehän ette ookaan enää pallon tällä puolella (oon Hämeestä). Tekstiä tänne on ilmestyny jo vaikka kuinka - täytyy yrittää säästää töihin:)

    Nauttikaa olostanne ja pitäkää hauskaa! Palaillaan.

    VastaaPoista