Hongkong       Macao        Kiina        Vietnam        Kambodža        Laos        Thaimaa        Malesia

perjantai 16. tammikuuta 2009

Hoi Anissa

Kaksi päivää ollaan nyt poukkoiltu täällä Hoi Anin kaduilla ja mukavasti on mennyt. Tämä on mukavan pieni kaupunki, noin 90 000 asukasta, mutta taitaa pienuudestaan huolimatta olla yksi Vietnamin suosituimmista kohteista ainakin matkaajien määrästä päätellen. Bussimatka tänne sujui hyvin ja ekaksi yöksi löydettiin hieman kalliimpi hotelli, joka tänään vaihdettiin halvempaan, kun ensin rauhassa päästiin tutkimaan paikkoja. Vanhan kaupungin alueeseen tutustuttiin eilen ja siellä oli oikein mukavan näköisiä rakennuksia. Tänään vuokrattiin pyörät ja polkaistiin meren rannalle uittamaan varpeja Etelä-Kiinan meressä. Täälläkin on "talvi", eli noin 25 astetta ja pilvistä, joten rannoilla ei juuri ihmisiä näkynyt. Meri oli kuitenkin kiva nähdä, ja uskomattoman isot aallot rantaan löi. Mietittiin vaan, jotta miten siellä kykenee hukkumatta uimaan... Noin isoa merta ja isoja aaltoja ei ollakaan ennen nähty.

Päivällä hieman sateli, mutta sade ei täällä kauheasti haittaa, kun ilma on niin lämmin. Hoidettiin sateen aikana asioita kuntoon ja pohdittiin tulevia reittejä. Harmiksemme ei voidakaan olla täällä niin pitkään kuin suunniteltiin, sillä Laosiin ei mene busseja säännöllisesti. Suunnitelmamme on alun perin ollut se, että Laosissa kierrellään kaikkein pisimmän aikaa. Tänään täällä Vietnamissa myös alkoi virallisesti Tet-lomakausi, joka vastaa kiinalaista uutta vuotta, joten viikon sisällä joka paikka on ihan tupaten täynnä, myös joukkoliikenne käy kuulemma silloin ylikierroksilla. Viisumitkaan ei oikein anna myöden Etelä-Vietnamiin tutustumista. Ajateltiin siis livahtaa Tetin alta Laosiin, minkä vuoksi meidän pitää ylihuomenna palata yhdeksi yöksi Huehen ja sieltä sitten suikataan Laosin puolelle Savannakhetiin.

Ranta-alueella oli muuten upeiden tyrskyjen lisäksi myös aika surullisia näkyjä, sillä siellä näkyi konkreettisesti turismin haittapuolet. Oli aika kurjaa katsoa, kuinka rantakaistaleella paikallisten asukkaiden koteja ja kyliä oltiin jyräämässä (tai oltiin jo pistetty matalaksi) uusien Luxury Holiday Resortien tieltä. Yhdessä paikassa hautausmaata muokattiin golf-kentäksi. On turismilla varmasti paljon positiivia vaikutuksia paikallisten toimeentuloon, mutta kyllä me varmasti ainaskin yhtä paljon pahaakin aiheutetaan :( Ja kyllähän täällä muutenkin välillä miettii sitä, että onko se nyt sitten ihan oikein, että Suomessa köyhillä opiskelijoilla on täällä varaa syödä ravintoloissa ja elellä muutenkin herroiksi. Jos mää olisin kymmeniä vuosia ravintolaani vaivalla pyörittänyt paikallinen, niin kyllä mua voisi ehkä hieman ärsyttää yrittää nöyrästi ja hymyssä suin palvella tällaisia kuin me. Ei tosiaan käy tasan onnen lahjat...

Mutta ehkä hieman positiivisempiin asioihin. Huomenna ajateltiin vuokrata mopo ja ajella hieman ympäristössä ja äitikin voi olla rauhassa, sillä liikenne on täällä oikein rauhallista suurempiin kaupunkeihin verrattuna. Ollaan myös paikkailtu puutteellista kesävaatekokoelmaamme täällä, sillä Hoi An on tunnettu räätäleistään. Kadut on täynnä ompelimoita, ja ollaan teetetty kesäpöksyt ja mulle yksi hame. Ihan jännää kokeilla tällaistakin, ja lopputulokset vaikuttaa oikein hyville!

Nyt aletaan unille, että huomenna jaksetaan mopoilla. Tai että Simo jaksaa mopoilla ja mää kauhistella kyydissä!

3 kommenttia:

  1. Hello! Täällä sitä vaan pakkasessa kärvistellään,
    pakkasta n. 17 astetta. Nauttikaahan te siitä Vietnamin "talvesta" täysin rinnoin. Kateltiin äsken tuolta Google Earthista Vietnamia ja Kiinaa ja vähän muitakin maita joihin olette menossa, kyllä tää pallo taitaa olla aika pieni loppujen lopuksi. Olipa mukava kuulla taas teistä, arveltiin, että palomuurit estää viestinnän, mutta onneksi pääsitte läpi, vähän jo kaihersi pieni huolenpoikanen, että onko kaikki hyvin. Pyöräilkää silti varovasti kaikesta huolimatta! Terkkuja ja haleja meiltä molemmilta! terv. Liisa

    VastaaPoista
  2. Hellurei!
    Olipa mukava lukea taas teistä. Minäkin ehdin jo vähän odotella uutta tekstiä ja mietin ettei ole vaan sattunut mitään. Mutta ajattelin että jos ei sieltä pääse viestejä nyt laittamaan. Varmaan jos menee monta päivää ettei yhteys pelaa, niin olisi hyvä laittaa vaikka tekstari edes jollekin onko kaikki ok. Hän voisi sitten vaikka tänne blogiin kirjottaa viestin muillekin tiedoksi.
    Kyllähän täällä Suomessa tosiaan on asiat hyvin moneen muuhun maailmankolkkaan verrattuna.
    Kylmä pakkaspäivä oli tänään ja huomiseksi taitaa tulla ainakin yhtä kylmä päivä. Onneksi päivät pitenee pikkuhiljaa, kun tuota luntakin on niukanlaisesti taas. Älkää väsyttäkö liikaa itseänne siellä. Vaikka teidän iässänne sitä vielä aika paljon jaksaakin...
    Terkkuja Paulilta!

    VastaaPoista
  3. Heippa!

    Kiva kuulla taas teistä! Te ette vissiin ole vielä käyneet uimassa? Muistakaa sitten tähystellä haita, jos menette uimaan :) Laosissahan ei kyllä oo edes rantaa...Tänne ei edelleenkään kuulu ihmeempiä. Pasilla on huomenna tenniskisat ja illalla tulee vieraita, samoin sunnuntaina. Tylsä proseminaarikin on jopa edennyt ihan kiitettävästi. Joonatan on nukkunut viime aikoina hivenen levottomasti ja tulee varmaan ensi yönäkin noutamaan minua :) Täytyy siis kipittää nukkumaan. Osasyynä levottomuuteen on varmaan, että reppana pohtii kovasti mm. mörköjen ja kummitusten olemassaoloa. Ja myös hirvikärpäset pelottaa. Suora muistiinkirjoittamani lainaus Joonatanilta:"Vaali ampuu niitä hiivikääpäsiä. Ne on aika pahoja ne hiivikääpäset. Ne imee veeta. Se on niiden työ. Semmonen tapaus siinä voi olla. Niitä hiivikääpäsiä pitää kyllä ampua. Mä en tykkää hiivikääpäsistä. Mä tulen tuuvaan (turvaan)". Hirvikärpäsistä oli juttua yhdessä Minttu-lastenkirjassa, ja sieltä Joonatan sen nyt on päähänsä saanut. Mielikuvitus taitaa kehittyä kovaa kyytiä nyt.

    Mukavaa mopoilua teille!
    T. Hanna

    VastaaPoista