Hongkong       Macao        Kiina        Vietnam        Kambodža        Laos        Thaimaa        Malesia

maanantai 29. syyskuuta 2008

Viisumit

Toinen tärkeä asia rokotusten lisäksi on eri maiden viisumikäytännöt. Alla on poimittuna lähteittäin tietoa eri maiden viisumikäytännöistä.

Kiina

Suomalaiset tarvitsevat viisumin Kiinaan Hongkongia ja Macaota lukuunottamatta. Kiinan viisumin voi hankkia Kiinan suurlähetystöstä Helsingistä postin välityksellä jos asuua pääkaupunkiseurdun ulkopuolella tai suoraan paikan päältä. Yhden rajanylityksen mahdollistava 3 kuukauden viisumi maksaa 40€ ja postikuluista ym. tulee lisämaksuja noin 20€.
Kiinan suurlähetystö, Helsinki 1.12.2008

Vietnam
Suomalaiset eivät tarvitse viisumia alle 15 päivän matkoille. Pidemmille matkoille on haettava viisumia Vietnamin suurlähetystöstä Helsingissä. Yhteystiedot ovat alempana. Samalla sieltä saa lisätietoja maahantulosäännöistä ja passin voimassaolovaatimuksista.
Ulkoasiainministeriö 17.9.2008
Viisumin hinta (kuukausi) on 40 euroa.
Vietnam-seura ry 30.9.2008

Laos
Suomen passilla matkustavilta vaaditaan viisumi, jonka voi saada rajalla maahan saavuttaessa tai sitä voi hakea etukäteen Laosin suurlähetystöistä (Tukholma, Bangkok jne.).
Ulkoasiainministeriö 4.8.2008

Kambodza
Suomen passilla matkustavilta vaaditaan viisumi. Lisätietoja: www.mot.gov.kh.
Ulkoasiainministeriö 4.8.2008
Kambodzaan saavuttaessa vaaditaan kuusi kuukautta voimassa oleva passi sekä viisumi. Viisumin voi hankkia maahan saavuttaessa lentokentiltä Phnom Penh:stä ja Siam Reap:lta sekä Thaimaa-Kambodza ja Vietnam-Kambodza rajanylityspaikoilta. Viisumihakemukseen tarvitset kaksi passikoon valokuvaa. Matkustajat voivat myös hakea viisumia ennakkoon ottamalla yhteyttä lähimpään Kambodzan suurlähetystöön. Turistiviisumia voidaan pidentää matkatoimistojen tai Department for Foreigners of the Ministry of Interior:in kautta.
www.mot.gov.kh 29.9.2008
Turistiviisumi maksaa 20$ ja on voimassa 30 päivää.
Cambodia Travel 29.9.2008

Thaimaa
Suomen kansalaiset saavat vierailla Thaimaassa ilman viisumia turisteina maksimissaan 30 päivää yhtämittaisesti. Passin tulee olla viisumivapaan matkan ajan voimassa.
Thai-klupi ry 1.12.2008

Malesia
Suomen kansalaiset saavat vierailla maassa 3 kuukautta ilman viisumia. Passi tulee olla voimassa 6 kuukautta maasta lähtemisen jälkeen.
Malesia.net 1.12.2008

Hongkong, Macao ja Singapore
Viisumia ei tarvita alle kuukauden vierailuihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti